მუსკატის კაკალი

მუსკატის კაკალი ანუ ჯავზი მარადმწვანე ტროპიკული მცენარეა, რომელიც ხარობს  ძირითადად ინდონეზიაში, ინდოეთში, შრი-ლანკასა, ბრაზიალიასა და აფრიკაში. მისი განსაკუთრებული არომატის გამო მუსკატის კაკალი ფართოდ გამოიყენება პარფიუმერიასა და კვებიs მრეწველობაში. ჯავზი შეიცავს სასარგებლო ეთერზეთებს, მაგრამ მისი დიდი რაოდენობით გამოყენებამ, შესაძლოა, ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს, ამიტომ საჭიროა ზომიერების დაცვა.
მუსკატს ხმარობენ სხვადასხვა საკონდიტრო ნაწარმის, დესერტების, ხორცისა და თევზისგან მომზადებული კერძების მომზადებისას.


This entry was posted in კულინარის ცნობარი and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to მუსკატის კაკალი

  1. Andy ამბობს:

    ამ აღდგომაზე ჩემი ხელით ჩავახეხე ნაზუქის ცომს :დ მე მერგო ეგ პატივი.

  2. chemisamzareulo ამბობს:

    ძალიან უხდება ქატმის ბულიონს, ჟულიენს, კარტოფილის პიურესაც საინტერესო არომატს აძლევს.

  3. Salome Barbakadze ამბობს:

    me saxlshi ori “pachka” muskatis kakali maqvs da danishnuleba ver miveci aseve darichinis geroebsac ver viyeneb ragac nametani egzotikuri suni aqvs chemtvis

დატოვე კომენტარი