მუსკატის კაკალი ანუ ჯავზი მარადმწვანე ტროპიკული მცენარეა, რომელიც ხარობს ძირითადად ინდონეზიაში, ინდოეთში, შრი-ლანკასა, ბრაზიალიასა და აფრიკაში. მისი განსაკუთრებული არომატის გამო მუსკატის კაკალი ფართოდ გამოიყენება პარფიუმერიასა და კვებიs მრეწველობაში. ჯავზი შეიცავს სასარგებლო ეთერზეთებს, მაგრამ მისი დიდი რაოდენობით გამოყენებამ, შესაძლოა, ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს, ამიტომ საჭიროა ზომიერების დაცვა.
მუსკატს ხმარობენ სხვადასხვა საკონდიტრო ნაწარმის, დესერტების, ხორცისა და თევზისგან მომზადებული კერძების მომზადებისას.
რეცეპტის ძიება
კატეგორიები
TOP პოსტები
არქივი
ტეგები
- აპეტაიზერი
- აღდგომა
- ბანანი
- ბერძნული
- ბლინები
- ბრინჯი
- ბროკოლი
- გემრიელი ისტორიები
- დესერტი
- თევზი
- ილი
- ისპანახი
- იტალიური
- კაკაო
- კარამელი
- კეშიუ
- კვერცხი
- კოჭა
- კულინარის ცნობარი
- ლიმონი
- ლორი
- მაკარონი
- მასკარპონე
- მილქშეიქი
- მსხალი
- მუსკატის კაკალი
- ნამცხვარი
- ნაღები
- ომლეტი
- ოსპი
- პამიდორი
- პანაკოტა
- პაშტეტი
- პიერ ერმე
- პიცა
- რიზოტო
- რობიუშონი
- როზმარინი
- სალათები
- სანელებელი
- სასმელი
- სატაცური
- საუზმე
- სოკო
- ტარტი
- ტირამისუ
- ტკბილ-მჟავე სოუსი
- უზბეკური
- ფარში
- ფეტა
- ფილო
- ფონდიუ
- ფრანგული კულინარია
- ქოქოსი
- ღვეზელი
- ღვინო
- ყავა
- ყველი
- შოკოლადი
- ჩაი
- ჩინური
- ცნობილი მზარეულები
- წვნიანი
- ხაჭო
- ხორცი
- ჯავზი
- ჯანჯაფილი
- ჯულია ჩაილდი
- ჰამბურგერი
მთვლელი
-
Join 28 other subscribers
ამ აღდგომაზე ჩემი ხელით ჩავახეხე ნაზუქის ცომს :დ მე მერგო ეგ პატივი.
ყავასაც უხდება, ოღონდ მოზომილად :))
ძალიან უხდება ქატმის ბულიონს, ჟულიენს, კარტოფილის პიურესაც საინტერესო არომატს აძლევს.
me saxlshi ori “pachka” muskatis kakali maqvs da danishnuleba ver miveci aseve darichinis geroebsac ver viyeneb ragac nametani egzotikuri suni aqvs chemtvis