მუსკატის კაკალი

მუსკატის კაკალი ანუ ჯავზი მარადმწვანე ტროპიკული მცენარეა, რომელიც ხარობს  ძირითადად ინდონეზიაში, ინდოეთში, შრი-ლანკასა, ბრაზიალიასა და აფრიკაში. მისი განსაკუთრებული არომატის გამო მუსკატის კაკალი ფართოდ გამოიყენება პარფიუმერიასა და კვებიs მრეწველობაში. ჯავზი შეიცავს სასარგებლო ეთერზეთებს, მაგრამ მისი დიდი რაოდენობით გამოყენებამ, შესაძლოა, ინტოქსიკაცია გამოიწვიოს, ამიტომ საჭიროა ზომიერების დაცვა.
მუსკატს ხმარობენ სხვადასხვა საკონდიტრო ნაწარმის, დესერტების, ხორცისა და თევზისგან მომზადებული კერძების მომზადებისას.


This entry was posted in კულინარის ცნობარი and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to მუსკატის კაკალი

  1. Andy says:

    ამ აღდგომაზე ჩემი ხელით ჩავახეხე ნაზუქის ცომს :დ მე მერგო ეგ პატივი.

  2. ძალიან უხდება ქატმის ბულიონს, ჟულიენს, კარტოფილის პიურესაც საინტერესო არომატს აძლევს.

  3. me saxlshi ori “pachka” muskatis kakali maqvs da danishnuleba ver miveci aseve darichinis geroebsac ver viyeneb ragac nametani egzotikuri suni aqvs chemtvis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s