როზმარინი

(ლათ. Rosmarinus) – მცენარეთა გვარი ტუჩოსანთა ოჯახისა. მარადმწვანე მცენარე, რომელიც გამოიყენება როგორც კულინარიაში, ასევე პარფიუმერიასა და მედიცინაში.
თავისი არომატით როზმარინი მოგვაგონებს ფიჭვს. აქვს ოდნავ ცხარე გემო. სანელებლის სახით იყენებენ მცენარის ფოთლებს როგორც მშრალ, ასევე ნედლ მდგომარეობაში. შედარებით მცირე რაოდენობით იხმარება ბოსტნეულისგან მომზადებულ კერძებში, უფრო მეტად ეხამება შემწვარ ხორცსა და თევზს.

This entry was posted in კულინარის ცნობარი and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s