გახუხული პური ლორითა და კვერცხით


ამ ორიგინალური საუზმის მოსამზადებლად საჭიროა, აიღოთ პურის ნაჭერი და ამოაცალოთ გული ისე, რომ ქერქის მთლიანობა არ დაირღვეს. შემდეგ დადეთ ის ცხელ, ზეთიან ტაფაზე, ერთი გვერდი რომ გაიხუხება, გადმოაბრუნეთ მეორეზე, ჩაუდეთ შუაგულში ლორის თხელი ნაჭერი და დაახალეთ კვერცხი.

კვერცხს მოაყარეთ მარილი (თუ სურვილი გაქვთ, პილპილი, გახეხილი ყველი, ლორის, ძეხვის ნაჭრები და ა.შ. შეგიძლიათ დაუმატოთ), დაახურეთ ტაფას თავზე და დატოვეთ ძალიან დაბალ ცეცხლზე მომზადებამდე. თუ თოხლო კვერცხი გიყვართ, მაშინ მალე უნდა გამორთოთ გაზქურა, ხოლო თუ მაგრად შემწვარი – მაშინ, შესაბამისად, უნდა აცადოთ კვერცხის გულს გამაგრება.

This entry was posted in საუზმე and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s