ყველიანი წვნიანი

მასალა: 

2 ნაჭერი თეთრი პური
2 ს.კ. კარაქი
1 ლ. ხორცის ბულიონი ან წყალი
7-8 ს.კ. გახეხილი ყველი (შვეიცარიული ან ჰოლანდიური)
1 ჭიქა რძისა და ნაღების ნარევი
ოხრახუში
მარილი, პილპილი, კოჭა.

პური დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, ჩავყაროთ ქვაბში და კარაქში შევბრაწოთ. დავუმატოთ ბულიონი და დაბალ ცეცხლზე ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დავუმატოთ რძისა და ნაღების ნარევი, გადმოვდგათ ცეცხლიდან, ჩავყაროთ გახეხილი ყველი და ვურიოთ მის ჩადნობამდე. წვნიანი შევანელოთ მარილით, პილპილითა და კოჭათი, მოვაყაროთ დაჭრილი ოხრახუში.

რჩევა– ეს წვნიანი მდნარი ყველითაც შეგიძლიათ მოამზადოთ, ამ შემთხვევაში 200-250 გ. მდნარი ყველი დაგჭირდებათ. ორიგინალური იქნება, თუ წვნიანს მომცრო, გულამოცლილ პურებში ჩაასხამთ და ასე მიიტანთ სუფრასთან.

This entry was posted in წვნიანები and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s