ბლინები არაჟნითა და მურაბით

მასალა:

250 მლ. წყალში გახსნილი 250 მლ. მაწონი
3 კვერცხი
1 ჭიქა შაქარი
4-5 ს/კ. ზეთი
1/2 ჩ/კ. სოდა
2,5 – 3 ჭიქა ფქვილი
ზეთი – შესაწვავად

გავთქვიფოთ კვერცხი და შაქარი, დავუმატოთ წყალში გახსნილი მაწონი სოდასთან ერთად, ზეთი და ფქვილი. ცომი უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის. ტაფაზე გაცხელებულ ზეთში კოვზით დავასხათ ცომი და საშუალო ცეცხლზე გამოვაცხოთ ორივე მხარეს. მზა ბლინები შეგვიძლია მივირთვათ არაჟანთან, გათქვეფილ ნაღებთან, სხვადასხვა ჯემთან ან მურაბასთან ერთად.

რჩევები:
წყალგარეული მაწონი შეიძლება შეიცვალოს ამჟავებული რძით, კეფირით ან წყალგარეული არაჟნით.
ცომში ზეთის ნაცვლად შეიძლება გამოვიყენოთ დამდნარი მცენარეული კარაქი.

This entry was posted in საუზმე, ცომეული and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / შეცვლა )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / შეცვლა )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / შეცვლა )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / შეცვლა )

Connecting to %s